Sammen om et vildere Randers

Profilbillede

Randers Kommune skal være landets vildeste kommune og gøre sit, for at biodiversiteten får bedre vilkår. Der er grund til optimisme, for der er allerede gang i en masse tiltag. En fotokonkurrence skal vise, hvordan mange er med til at gøre Randers Kommune vildere.

Som mange allerede har opdaget, er der et sammenfald mellem de blomster, bierne kan lide at samle pollen i, og dem haveejere kan lide at kigge på. Derfor blev Randers Kommunes kampagne "Lad Randers Gro", hvor der i efteråret blev uddelt poser med blomsterfrø, også godt modtaget. Nu står blomsterne i fuldt flor, men hvordan ser det så ud, rundt omkring i haver og altankasser? Det spørgsmål skal en fotokonkurrence hen over sommeren besvare.

"Jeg er rigtig glad for, at så mange tog imod blomsterfrøene og har prioriteret at så dem i haver og altankasser og dermed bidrage til at øge naturens mangfoldighed til glæde for insekter og natur. Vi har en unik natur her i kommunen, og folk der bor her, sætter virkelig pris de muligheder og pusterum, den giver. Derfor tror jeg også, det er helt naturligt for mange her i området, at man hjælper naturen, når den har brug for det," siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

Send billeder ind til konkurrencen

Nu efterlyser Randers Kommune billeder af folks vilde bede, vandhuller og andre tiltag, der gavner biodiversiteten. Det sker med en fotokonkurrence, hvor alle kan sende deres billeder af, hvordan de har bidraget til biodiversitet. Dommerpanelet vil så vælge de flotteste billeder indenfor to kategorier: "Have" og "Altankasse".

"Det er en fælles indsats at vende udviklingen fra at vi mister arter til at vi bevarer arter. Ethvert fremskridt og tiltag er værd at fejre sammen," siger Torben Hansen, der understreger, at der både er en kategori for dem, som bor i lejligheder og måske dyrker deres vilde natur i altankasser, højbede eller andre kreative løsninger og for dem, der bor med have.

Fakta om konkurrencen

  • Alle kan deltage ved at sende et billede af deres biodiversitetstiltag til vildiranders@randers.dk
  • Den 5. september udvælges to vindere i kategorierne "Have" og "Altankasse". I bedømmelsen indgår selvfølgelig billedets kvalitet, men i lige så høj grad den biodiversitet, der er at finde på billedet. Er der både blomster og insekt- eller dyreliv, vil det også være et plus i bedømmelsen.
  • Præmien i hver kategori er lækker, økologisk gavekurv, og de bedste billeder vil også blive vist i næste udgave af bæredygtighedsmagasinet Exit.
  • At bevare biodiversiteten er en del af FNs Verdensmål nr. 15: Livet på land.
Kilde: Redaktionen