Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Havndal - torsdag den 21. januar

Profilbillede

Havndal er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 12.30 en 54-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for at have solgt amfetamin og for besiddelse af amfetamin og hash. Han blev anholdt onsdag aften på en adresse i Randers, efter Østjyllands Politis specialpatrulje havde ransaget lejligheden og fundet de ulovlige stoffer og et større kontantbeløb. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen.   

**

 

Hash og bat fundet i visitationszone 

Østjyllands Politi indførte onsdag kl. 18.00 visitationszone i et område omkring Gellerupparken/Toveshøj og Trillegården/Herredsvang i det vestlige Aarhus. Det skete efter flere indikationer på, at en konflikt mellem to grupperinger i de to områder er begyndt at blusse op. 

Onsdag aften var der dog relativt roligt i området. Politiet foretog 45 visitationer og ransagede 13 biler i løbet af aftenen og natten. 

Ved en ransagning af en bil omkring kl. 2.00 på Herredsvang fandt en patrulje et baseballbat. Den 21-årige fører af bilen forklarede, at han skulle bruge det til at spille baseball med, men den forklaring troede betjentene ikke på, og han blev derfor sigtet efter våbenloven. 

En 19-årig mand blev tidligere på aftenen fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, da han blev visiteret på Torpevænget. Han blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Østjyllands Politi fortsætter den kommende tid med ekstra øget patruljering, visitationer og ransagninger i området. 

**

 

Brand i restaurant i Aarhus

Onsdag kl. 18.21 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var udbrudt brand i en restaurant på Jægergårdsgade i Aarhus. Da politiet ankom til stedet, var opgangen blevet evakueret og flere beboere stod på gaden udenfor. 

En medarbejder på stedet har forklaret til politiet, at hun var i færd med at stege bøffer, da en stikflamme pludselig satte ild til udsugningen, formentlig fordi ilden havde fået fat i noget fedt. 

Branden blev hurtigt slukket -  ilden havde dog medført skade i køkkenet og i udsugningsanlægget. Ingen personer kom umiddelbart til skade ved brande. 

**

 

Indbrud ved flere kirker i Randers-området

Østjyllands Politi modtog onsdag fire anmeldelser om indbrud i kirkebygninger i Randers-området. Indbrud, der alle er begået i løbet af tirsdag aften eller natten til onsdag. 

I Havndal havde gerningsmændene brudt ind i graverhuset, men havde umiddelbart ikke stjålet noget. Det samme var tilfældet ved Randers Kirken på Niels Ebbesens Gade.  

I Sødring, der ligger tæt på Havndal, var der stjålet nogle haveredskaber fra kirkekontoret, der var brudt op. Der havde også været indbrud i et udhus ved Råby Kirke, hvor der var stjålet en hækkeklipper. 

**

 

Ældre kvinde udsat for tricktyveri

En 92-årig kvinde blev onsdag omkring kl. 11.00 udsat for tricktyveri på Jyllands Allé i Aarhus C. Kvinden var på vej ud for at handle, da en fremmed kvinde og mand pludseligt kontaktede hende på gaden. 

De virkede smilende og venlige, og kvinden spurgte på engelsk om vej til tandlægen. Herefter sagde hun en række ting, som den 92-årige ikke forstod, og gav hende et venskabeligt klap på skulderen. Herefter gik parret fra stedet, og den 92-årige gik hen i dagligvarebutikken. Det var først, da hun skulle betale for sine varer, at hun opdagede, at hendes pung var væk. 

Den 92-årige har givet følgende signalement af kvinden og manden:

Mand

Lys hud
35-45 år
175-185 cm, 
Iført vintertøj og hue

Kvinde

Lys hud
30-40 år,
160-165 cm, fedladen, 
Talte gebrokkent engelsk med accent
Iført vintertøj

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 17.25 skete der et færdselsuheld på Christian X’s Vej. En 30-årig mandlig bilist kom kørende ad Gunnar Clausens Vej, da han i t-krydset ved Christian X’s Vej skulle svinge til venstre. I forbindelse med venstresvinget påkørte han en 25-årig mandlig fodgænger, der var på vej over fodgængerfeltet. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade ved uheldet. Den 25-årige fodgænger blev dog kørt til tjek på skadestuen. 

Onsdag kl. 19.27 blev en 50-årig mandlig bilist sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Holmstrupgårdsvej i Brabrand. Bilens 33-årige kvindelige ejer blev desuden sigtet for at overlade førerretten til en person, der er frakendt førerretten. 

Natten til torsdag kl. 2.14 blev en 27-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Louisevej i Brabrand. 

Tidligt torsdag morgen kl. 5.44 skete der et færdselsuheld på Kantorparken i Risskov. En 22-årig mand mistede kontrollen over sin bil og ramte ind i en lygtepæl og en sten, hvorefter bilen endte i et buskads. Bilisten kom umiddelbart ikke til skade – han blev sigtet for manglende agtpågivenhed i trafikken. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Kornblomstvej i Glesborg begået onsdag d. 20/1 kl. 16.15
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi