Østjyllands Politi: Nyt fra Havndal - tirsdag den 18. august

Kilde: Østjyllands Politi

Havndal er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 09.30 i Retten i Aarhus en 24-årig mand, der sigtes for forsøg på manddrab og for grov vold ved den 17. juli, i forening med flere andre personer, forsætligt at have påkørt en 31-årig mand ved en restaurant på I. Christensens Gade i Brabrand, for derefter at have stukket ham flere gange med en kniv.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Eftersættelse i høj fart endte med adskillige sigtelser

Natten til tirsdag kl. 01.45 blev en patrulje i krydset ved Gudrunsvej/Åby Ringvej opmærksom på en bil, der kom kørende imod dem med meget høj fart. Patruljen vendte rundt og kørte efter bilen, der kørte over for rødt lys i krydset Åby Ringvej/Åhavevej, hvorefter den fortsatte ad Åhavevej i meget høj fart. Patruljen forsøgte med både horn og lygter at få føreren til at standse bilen, men uden held.

Bilisten fortsatte med al for høj fart ad Marselis Boulevard, hvor han i krydset ved Dalgas Avenue igen kørte over for rødt lys. Dette gentog sig, da bilisten nåede til krydset ved Strandvejen og igen i krydset Strandvejen/Oddervej. Farten blev nu sat endnu højere op, men i mellemtiden havde en af politiets hundepatrulje stillet sig klar med stop sticks, der blev kastet ud på Oddervej. Bilisten undveg dog og kørte videre ad Oddervej, hvor en anden patrulje tæt på krydset på Lyseng Allé parkerede en politibil på tværs af kørebanen for at få bilisten til at stoppe. Det lykkedes dog heller ikke, bilisten undveg og fortsatte sin kørsel ad Oddervej, hvor han i krydset ved Ringvejen atter kørte over for rødt lys og fortsatte ad Ringvejen.

I krydset ved Holme Parkvej havde en anden patrulje stillet sig klar med stop sticks, der blev placeret på Oddervej, og denne gang virkede de efter hensigten, idet bilens venstre fordæk kørte over dem. Føreren fortsatte dog sin kørsel, men nu ad cykelstien langs Oddervej. I krydset Ringvejen/Christian X’s Vej kørte han endnu engang over for rødt lys, hvorefter han fortsatte ad Christian X’s Vej i modsat færdselsretning, men nu begyndte der at komme gnister fra det venstre forhjul, og bilen kunne ikke køre længere.

Den 53-årige mandlige fører af bilen blev anholdt på stedet. Han er foreløbigt sigtet for adskillige overtrædelser af færdselsloven og for vold mod polititjenestemand ved at have påkørt en patruljebil undervejs.

**

 

Havde fremmed mand i huset i to timer

Mandag kl. 12.00 fik en 70-årig mand besøg i sit hus på Strandagervej i Egå. En dansk mand på ca. 30 år ringede på døren og udgav sig fra et være fra et ukendt firma. Manden oplyste, at han skulle ind og tjekke noget post, men den 70-årige mand forstod ikke helt, hvad han skulle inde hos ham.

Den 70-årige satte sig ud i sin have, mens den ukendte mand gik rundt inde i huset. Manden kom to gange ud i haven og talte med den 70-årige, og da der var gået næste to timer spurgte den 70-årige, om manden mon snart var færdig. Manden oplyste, at han lige skulle ordne det sidste, hvorefter han gik igen. Efterfølgende opdagede den 70-årige mand, at der var forsvundet kontanter fra hans pung.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man ikke lukker fremmede personer ind i sit hjem. Er man i tvivl om, hvem de er, hvor de kommer fra eller hvad deres ærinde er så bed om at se noget ID og få eventuelt et telefonnummer til det firma, som vedkommende oplyser at han/hun kommer fra.

**

 

Kvinde udsat for vold under solbadning

Mandag kl. 18.48 lå en 34-årige kvinde og nød solen på Tangkrogen i Aarhus, da hun blev opmærksom på en mand, der sad i nærheden og stirrede på hende. Kvinden syntes det var ubehageligt og flyttede sig derfor et andet sted hen. Kort efter kom manden hen til hende, kiggede på hende og sagde ”dit svin”.

Kvinden sagde til manden, at han skulle stoppe med at kigge på hende og gå sin vej, hvilket fik manden til at gå helt tæt på kvinden, hvorefter han slog hende flere gange i ansigtet. Kvinden forsøgte at forsvare sig selv indtil et vidne kom til stedet og fik fjernet manden, der forlod stedet. Mens et hold betjenten fik talt med kvinden og vidnet meldte en anden patrulje, at de havde fået fat i gerningsmanden, en 47-årig mand, der blev anholdt og sigtet for vold.

**

 

Butikstyv taget på fersk gerning

Mandag kl. 12.45 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Tøjeksperten i Storcenter Nord i Aarhus N, hvor en vagt havde tilbageholdt en butikstyv. Vagten oplyste til politiet, at han havde set manden stjæle to jakker fra stativerne uden for butikken. Vagten havde derfor grebet fat i manden og bedt ham følge med ind i et baglokale, hvorfra der blev ringet efter politiet.

Da betjentene ankom til stedet blev den 28-årige mand sigtet for butikstyveri og for narkobesiddelse, da der i forbindelse med visitationen af ham blev fundet en mindre klump hash i hans højre bukselomme. Det viste sig desuden, at Københavns Politi ønskede at komme i kontakt med manden, da han skulle sigtes og afhøres til en anden sag fra København.

**

 

Gemte dåseøl i ærmet

Mandag kl. 15.19 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Føtex i Guldsmedegade i Aarhus, hvor en vagt havde tilbageholdt en butikstyv. Vagten havde set kvinden tage to dåseøl og gemt dem i sit ærme, hvorefter hun, uden at betale for dem, var gået mod udgangen, hvor vagten havde taget fat i hende. Da politiet ankom til stedet blev den 34-årige kvinde sigtet for butikstyveri.

**

 

Brandvidne havde skunk i lommen

Mandag kl. 20.38 kørte en patrulje til Tranbjerg, hvor der var anmeldelse om, at der var brand i en skraldespand og at tre personer var set løbe fra stedet. Da betjentene ankom, havde brandvæsnet allerede slukket ilden, og betjentene gik i gang med at tale med vidner på stedet. Her tog de blandt andet kontakt til en 17-årig dreng, som gik i retning væk fra skraldespanden.

Den 17-årige insisterede på, at han ikke kendte noget til branden. Til gengæld fandt betjentene en pose med skunk i hans lommer, som han måtte indrømme, at have kendskab til.

Den 17-årige blev derfor sigtet for besiddelse af narko. Da skraldepanden var af metal, pådrog hverken den eller andre sig skader ved branden.

**

 

Anholdt for at spytte på forbipasserende biler

En lettere overrislet, 22-årig mand måtte mandag kl. 21.15 en tur med på politistationen i Randers. To betjenten standsede op for at tale med den 22-årige, efter at han havde spyttet på patruljevognen og råbt skældsord efter betjentene, da de kørte forbi ham. Mens betjentene talte med den 22-årige kom en 19-årig mand forbi og fortalte, at den 22-årige kort før også havde spyttet på hans bil. Den 22-årige blev anholdt og sigtet for forstyrrelse af den offentlige orden.

**

 

Brand i lade ved Randers

Mandag kl. 22.50 kørte politi og brandvæsen til en gård i Randers, hvor en hundelufter havde lugtet røg og set flammer komme ud fra en lade. Branden, der så til at være startet på gulvet i en staldbås i noget halm, kom hurtigt under kontrol, og nåede kun at få fat i noget træværk inde i bygningen. Ingen kom til skade og ingen øvrige bygninger fik skader. Den præcise brandårsag kendes endnu ikke.

**

 

Færdsel

Mandag kl. 07.05 blev en 30-årig mandlig lastbilchauffør sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Århusvej i Randers SØ.

Mandag kl. 08.05 standsede lokalbetjentene fra Hadsten en knallert ved Hadsten Skole i forbindelse med skolekontrol. På knallerten sad to personer, en 15-årig dreng foran og en 16-årig pige bagpå. Den 15-årige dreng blev sigtet for at have en passager på sin knallert, og den 16-årige pige blev sigtet for at lade sig befordre bag på knallerten.

Mandag kl. 08.50 blev en 31-årig mand sigtet for narkokørsel og for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset på Nordskellet i Randers NV. Da det var tredje gang inden for kort tid, at han blev taget for at køre bil, på trods af at han er frakendt førerretten, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation.

Mandag kl. 10.53 blev en 26-årig mand anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Udbyhøjvej i Havndal.

Mandag kl. 13.08 skete der et færdselsuheld i krydset Jernaldervej/Åby Ringvej i Hasle, Aarhus Vest. En pt. ukendt bilist foretog et venstresving fra Åby Ringvej ind mod Jernaldervej, da vedkommende påkørte en 78-årig cyklist, der kom kørende ligeud ad Åby Ringvej. Bilisten flygtede herefter fra stedet, men bilen blev kort efter fundet henkastet på Bronzealdervej, og blev taget med af politiet. Den 78-årige cyklist blev tilset på stedet i en ambulance, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Mandag kl. 14.38 blev en 18-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Østergade i Randers C.

Mandag kl. 15.52 skete der et færdselsuheld på Nordkystvejen i Allingåbro. En 82-årig mandlig bilist kørte af pt. ukendte årsager delvist over i modsatte kørebane, hvor han ramte en anden bil, der blev ført af en 58-årig mand. En tredje bil, der blev ført af en 35-årig kvinde, forsøgte at undvige, men kunne ikke undgå at køre ind i den 82-åriges bil. Som følge af uheldet blev den 82-årigs hund, der var med i bilen, aflivet på stedet.

Mandag kl. 16.09 skete der et færdselsuheld på Blegen i Randers SV. En 56-årig mand har forklaret politiet, at hans hund var løbet ud på vejen efter en bold, da en 61-årig kvinde kom cyklende og påkørte hunden, hvorefter hun væltede. Kvinden havde angiveligt haft cykelhjelm på, men havde slået hovedet og formentlig fået en alvorlig hjernerystelse. Hun blev fløjet med helikopter til Aarhus Universitetshospital for at blive undersøgt nærmere.

Mandag kl. 16.37 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Tilst. Tre biler, ført af henholdsvis en 55-årig mand, en 52-årig mand og en 35-årig mand, stødte sammen i et harmonikasammenstød. Der skete kun materiel skade ved uheldet.

Mandag kl. 17.22 blev en 20-årig mand sigtet for at have kørt på en ulovlig knallert, der var konstruktivt ændret til at kunne køre væsentligt hurtigere end tilladt. På politiets rullefelt blev knallerten mål til en tophastighed på 63,8 km/t. Da det var anden gang den 20-årige mand blev sigtet for at køre på knallerten, blev denne beslaglagt af politiet med henblik på konfiskation.

Mandag kl. 19.24 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Sabro. En 46-årig mandlig bilist kom kørende ad Stillingvej og ville dreje til venstre i krydset ved Viborgvej, da en 21-årig bilist kom kørende fra modsatte retning og ville ligeud i krydset. Den 46-årige bilist fortsatte sin svingning i stedet for at holde tilbage for den 21-årige, hvorved der skete sammenstød.

Mandag kl. 21.45 skete der et færdselsuheld på Kirkeholtvej i Hornslet. En 41-årig mand blev fundet sovende på førersædet med sikkerhedsselen fastspændt i sin bil, der var endt i grøften. Den 41-årige mand viste sig at være påvirket, og han blev derfor både sigtet for spiritus- og narkokørsel. Han blev også sigtet for manglede agtpågivenhed ved, af pt. ukendte årsager, at kørt bilen i grøften.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Strandagervej i Egå begået mandag den 17/8 mellem kl. 12.00 og kl. 14.00
  • På Balagervej i Viby begået mellem fredag den 14/8 kl. 16.30 og mandag den 17/8 kl. 16.00
Mød redaktionen
Profilbillede
Linnéa Funk lf@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Linea Topp Jakobsen lj@heymate.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Stine Juul Christensen sjc@vores-mediehus.dk
Flere artikler