Nyt fra Havndal i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Havndal er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør ved Retten i Randers

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 10.30 en 25-årig mand i et grundlovsforhør ved Retten i Randers. Han er sigtet for forsøg på grov vold ved onsdag eftermiddag at have truet og forsøgt at angribe to betjente med en økse.

En patrulje fra Østjyllands Politi var onsdag eftermiddag til stede på en adresse Havndal for at komme i kontakt med den pågældende 25-årige mand, da han var mistænkt for at have forsøgt at begå indbrud på en nærtliggende adresse kort forinden.

Ved politiets ankomst til adressen løb den 25-årige mand frem mod betjentene med en økse hævet over hovedet. I den forbindelse blev der afgivet et varselsskud fra politiet. Det lykkedes efterfølgende at få manden ned på jorden, og han blev kl. 14.23 anholdt med den fornødne magt.

Den 25-årige mand er ved grundlovsforhøret sigtet for forsøg på grov vold mod to uniformerede betjente samt for at lægge hindringer i vejen for politiet i forbindelse med sin anholdelse.

Østjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.

**

 

Brand i ubeboet hus

Tidligt onsdag morgen kl. 06.03 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i et hus på Engvej i Fårup.

Det stod hurtigt klart, at huset var ubeboet, og ingen personer var umiddelbart kommet til skade i forbindelse med branden, der ved myndighedernes ankomst havde udviklet sig til meterhøje flammer.

I forbindelse med branden skete der en kraftig røgudvikling, som medførte midlertidige gener for naboerne i området. Brandvæsenet besluttede at lade huset brænde ned på kontrolleret vis, hvorfor branden og røgudviklingen stod på i nogle timer.

Det har på nuværende tidspunkt ikke været muligt at fastslå en brandårsag.

**

 

Anholdt for at udeblive fra Forsvarets Dag

Onsdag morgen kl. 06.44 tog en patrulje fra Østjyllands Politi til en adresse i Åbyhøj for at anholde en 21-årig, der tidligere var udeblevet fra sin session uden gyldigt fravær i forbindelse med værnepligtstjenesten.

Ved politiets ankomst til stedet traf betjentene den pågældende person, der ikke umiddelbart ønskede at samarbejde. Han råbte og udviste en truende adfærd mod betjentene, ligesom han også efterfølgende modsatte sig sin anholdelse.

Den 25-årige mand blev i forbindelse med sin anholdelse til Forsvarets Dag sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde.

Sørg for at tjekke din e-Boks og møde op til session – så slipper du for, at vi kommer og henter dig. 

**

 

Tyveri af GPS-udstyr for flere hundredetusinde kroner

I løbet af natten mellem tirsdag og onsdag har ukendte gerningsmænd været på spil i Odder-området, hvor der fra en landejendom er blevet stjålet GPS-udstyr til traktorer for flere hundrede tusinde kroner.

Indbrudstyveriet er blevet begået mellem tirsdag kl. 19.00 og onsdag kl. 06.45 ved at gerningsmændene har knust ruder til flere forskellige bygninger og på den måde fået adgang til maskinhallerne, hvor traktorerne med GPS-udstyret har stået.

En patrulje fra Østjyllands Politi blev sendt til adressen for at foretage sporsikring, og sagen vil nu blive efterforsket nærmere.

Østjyllands Politi opfordrer alle landmænd til at sikre deres landbrugsudstyr bedst muligt og anmelde det til politiet, hvis de bliver udsat for et GPS-tyveri i forbindelse med et indbrud. Vi opfordrer også til, at man er særligt opmærksom, hvis man bliver tilbudt at købe noget billigt GPS-udstyr til traktorer. 

**

 

Tip førte til større narkofund

På baggrund af flere forskellige tips om ulovligt salg af euforiserende stoffer fra en adresse i Brabrand, rettede en patrulje fra Østjyllands Politi onsdag kl. 09.33 henvendelse til stedets 27-årige mandlige beboer.

Da døren til lejligheden blev åbnet lugtede det kraftigt af hash, og den 27-årige mand blev derfor sigtet for at overtræde loven om euforiserende stoffer.

Ved en efterfølgende ransagning af stedet fandt politiet frem til flere hundrede gram hash og skunk fordelt i forskellige salgsposer samt en digitalvægt og øvrige remedier til salg af narko. Han blev derfor sigtet for forsøg på salg af euforiserende stoffer.

**

 

Færdsel:

En 71-årig kvinde blev onsdag formiddag kl. 10.10 standset af en patrulje fra Østjyllands Politi på Jernaldervej i Odder, hvor hun blev sigtet for at køre bil uden gyldigt kørekort.

Onsdag kl. 15.38 skete der et færdselsuheld på Randersvej i Aarhus N, hvor i alt fire køretøjer var involveret. En 48-årig mandlig bilist kom kørende i nordgående retning, hvor han påkørte en forankørende 41-årig kvindelig bilist. I den forbindelse blev kvindens bil skubbet op i en forankørende bil ført af en 68-årig mand, som ligeledes blev skubbet op i endnu en forankørende ført af en 58-årig kvinde. Ingen personer kom umiddelbart alvorligt til skade, men den 41-årige kvinde og den 68-årige mand blev kørt med ambulance til hospitalet for behandling og kontrol. Den 48-årige mandlige bilist, som forsagede uheldet, blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende.

Onsdag kl. 16.59 skete der et færdselsuheld på Mariagervej i Randers NV i krydset med Ydervangen, hvor en 62-årig kvindelig bilist blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt og påkørt en anden bil i krydset, der blev ført af en 58-årig kvinde. Ingen personer kom umiddelbart alvorligt til skade, men de involverede blev kørt med ambulance til hospitalet. 

En 84-årig mandlig bilist blev onsdag aften kl. 22.20 standset af en patrulje, da han kom kørende på Grenåvej i Risskov med en promille over det tilladte. Han blev sigtet for spirituskørsel og anholdt.

En 24-årig mandlig bilist blev natten til torsdag kl. 01.47 sigtet for at køre bil i påvirket tilstand af euforiserende stoffer, da han blev standset af en patrulje fra Østjyllands Politi på Randersvej i Aarhus N. Han blev i samme forbindelse fundet i besiddelse af en mindre mængde hash og sigtet for besiddelse af hash, som blev beslaglagt.

**

 

Indbrud:

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i politikredsen.
På Kornmodsbakken i Aarhus V begået onsdag d. 12/4 mellem kl. 07.45 og kl. 12.40
På Guldsmedgade i Aarhus C begået mellem onsdag d. 15/3 kl. 00.00 og mandag d. 20/3 kl. 00.00.
På J.P. Larsens Vej i Brabrand begået onsdag d. 12/4 mellem kl. 07.20 og kl. 14.00
På Tokkerbakken i Risskov begået onsdag d. 12/4 mellem kl. 05.45 og kl. 15.10
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi