Nyt fra Havndal i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Havndal er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Fem mænd anholdt efter indbrud i biler – fremstilles i grundlovsforhør

Østjyllands Politi anholdt natten til fredag fem mænd, der sigtes for i løbet af aftenen og natten at have begået adskillige indbrud i biler primært i Hinnerup og Randers. 

De fem mænd, der er i alderen 18-19 år, fremstilles fredag kl. 15.00 i grundlovsforhør i Retten i Randers. 

Over midnat begyndte der at kom flere anmeldelser fra borgere i Randers og Hinnerup, der havde haft indbrud i deres biler, og kl. 01.35 ringede en borger fra Fuglebakken i Hinnerup, da han havde hørt en bilalarm og set en bil køre i høj fart fra stedet, efter at en række parkerede biler havde fået knust ruderne. 

Flere patruljer var hurtigt i området, og en af dem fik standset en bil med fem mænd, der kørte rundt i området. 

På baggrund af spor, der blev fundet i bilen, blev de alle fem anholdt, og der blev efterfølgende foretaget ransagninger af mændenes hjem på forskellige adresser i det vestlige Aarhus. 

Den indledende efterforskning af sagen har ført til, at mændene sigtes for en lang række indbrud i biler begået både natten til fredag – og for flere indbrud i biler i sidste uge i Aarhus-området.  

”Vi har allerede foretaget en del afhøringer, sporsikring og ransagninger, men vi har fortsat en del efterforskningsskridt foran os. Vi har desværre set en del indbrud i biler i Østjylland i den seneste tid, og den videre efterforskning skal blandt andet afdække, om der er yderligere forhold, som vi vurderer, at mændene skal sigtes for, ” siger vicepolitiinspektør Thomas Schouby. 

Østjyllands Politi er fortsat i gang med at efterforske sagen og opfordrer alle, der har haft indbrud i deres biler natten til fredag om at anmelde det til politiet på tlf. 114. 

 

Gode råd 

Parker et sted, hvor der er lys og evt. overvågning
Tøm bilen for tasker og værdier
Vis tyven, at der ikke er værdier ved fx at åbne handskerummet
Ring 114, hvis du ser noget mistænkeligt på p-pladsen (fx personer, der kigger ind i bilerne)

**

 

Brød ind i bil og blev anholdt på fersk gerning

En kvik borger kontaktede natten til fredag kl. 02.02 politiet, da han hørte en bilalarm og så en person rode rundt i en bil, der holdt foran Randers Regnskov. 

Kort efter ankom en patrulje til stedet, og de tog en 33-årig mand på fersk gerning i færd med at gennemrode bilen, der havde fået knust en rude. På jorden ved siden af bilen stod en værktøjskasse, som var taget fra køretøjet. 

Den 33-årige blev anholdt og sigtet for tyveri fra bil. Han kunne umiddelbart ikke kobles sammen andre indbrud i biler, og han blev efter afhøringen løsladt. Den 33-årige har ikke forbindelse til de fem mænd, der blev anholdt i en anden sag natten til fredag. 

**

 

Kvinde indlagt i kritisk tilstand efter færdselsuheld 

En 27-årig kvinde kom torsdag morgen alvorligt til skade i forbindelse med et færdselsuheld på Århusvej ved Hinnerup. 

Kvinden kørte i siden af vejen på sin knallert, da hun blev ramt bagfra af en varebil ført af en 21-årig mand. 

Den 27-årige blev efterfølgende indlagt i kritisk tilstand med alvorlige skader, og fredag ved middagstid er kvindens tilstand fortsat kritisk.

Den 21-årige blev sigtet for at have forårsaget færdselsuheldet, og en bilinspektør skal nu undersøge omstændighederne ved uheldet nærmere. Før bilinspektørens rapport foreligger, kan Østjyllands Politi ikke oplyse yderligere detaljer om uheldet. 

De pårørende til den 27-årige er underrettet.

**

 

Blev sigtet for narkosalg og fik bilen beslaglagt

En patrulje på Vesterbro Torv i Aarhus standsede torsdag kl. 20.39 en bil med en 21-årig mand bag rattet, og betjentene konstaterede hurtigt, at manden ikke har kørekort. 

Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret, og da han flere gange inden for den seneste tid er blevet taget i at køre bil uden kørekort, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation. 

Inden da tilkaldte betjentene en narkohund, da bilen lugtede af hash. Hunden snusede sig frem til adskillige salgsposer med hash og skunk, der lå gemt i køretøjet. Stofferne blev ligesom bilen beslaglagt, og den 21-årige blev anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

**

 

Beboer overraskede indbrudstyv

Da en mandlig beboer på Århusvej i Grenaa torsdag omkring kl. 14.30 kom hjem, overraskede han en mand, som var brudt ind i hans hus. 

Beboeren forsøgte ifølge sin forklaring at tilbageholde indbrudstyven, som dog fik vredet sig fri og løb fra stedet. 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere. Blandt andet undersøger politiet, om der kan være en sammenhæng mellem indbruddet på Århusvej og tre andre indbrud begået i Grenaa i løbet af samme døgn. 

**

 

Ung mand havde hash og kniv på sig

En anmeldelse om nogle mulige cykeltyve på C.A. Thyregods Vej i Åbyhøj endte torsdag aften med to sigtelser til en 17-årig ung mand. Dog ikke for tyveri. 

En patrulje kørte til adressen efter et tip om, at to unge mennesker luskede rundt ved et cykelskur – muligvis med hensigt til at stjæle. 

Da betjentene kom frem, traf de en ung kvinde og en ung mand på hhv. 16 og 17 år. Det viste sig, at den 17-årige havde en kniv siddende i bukselinningen, og i cykelskuret lå en pose med en mindre mængde hash, som den unge mand erkendte var hans. 

Han blev derfor sigtet, og forældrene til begge de unge og de sociale myndigheder blev underrettet. 

**

 

Færdselsaktion i Aarhus Vest

Færdselssektionen hos Østjyllands Politi var torsdag aften ude på endnu en kontrol i det vestlige Aarhus. 

Her blev det til i alt 25 sigtelser fordelt på 21 personer med følgende sager:

3 x mobiltelefoner 
5 x sikkerhedsseler
2 x røde lys
2 x hastighed by (klip)
1 x §54 (narkokørsel)
1 x kørsel uden førerret
1 x kørsel i frakedelstiden
1 x hastighed by (bøde)
1 x løbehjul uden hjelm
1 x forkert lygteføring
2 x oplysningspligt
3 x kørekort ej medbragt
2 x solfilm i sideruder
  
**

 

Færdsel

Torsdag kl. 06.27 skete der et færdselsuheld på Kanalvej i Ginnerup ved Grenaa. En 39-årig kvindelig bilist foretog en hård opbremsning, da et rådyr løb ud på vejen, hvorefter en 52-årig mandlig bilist kørte op bag i kvindens bil. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 52-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende. 

Torsdag kl. 07.21 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej i sydgående retning ved Brabrand. En 28-årig kvinde mistede kontrollen over sin bil og ramte ind i autoværnet. Hun kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Torsdag kl. 10.17 skete der et færdselsuheld i krydset Mellemstrupvej/Bredstrupvej i Grenaa. En 88-årig mandlig bilist foretog et højresving og ramte ind i en 27-årig mand, som kom kørende ligeud på el-cykel. Den 27-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Den 88-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Torsdag kl. 18.40 blev en 23-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Skanderborgvej i Viby. 

Torsdag kl. 19.18 skete der et færdselsuheld i krydset Havnegade/Toldbodgade i Randers NØ. En 39-årig mand kørte i sin varebil ud i krydset og ramte ind i en personbil ført af en 63-årig mand, hvorefter begge biler ramte ind en lysreguleringsmast, der væltede. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 39-årige blev sigtet for at have kørt over for rødt. 

Torsdag kl. 20.44 blev en 28-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da hun blev standset af en patrulje på Randersvej. Patruljen havde set kvinden kortvarigt køre mod færdselsretningen på Randersvej, inden hun foretog en u-vending og vendte om, og den færdselsforseelse blev hun også sigtet for. 

Torsdag kl. 21.46 skete der et færdselsuheld på Lyshøj Møllevej i Udbyover ved Havndal. En 33-årig mand mistede kontrollen over sin bil og kørte ud over en skrænt, hvorefter bilen landede på siden på en mark. Nogle tilfældigt forbipasserende fik hjulpet manden ud, og han kom umiddelbart ikke alvorligt til skade ved uheldet. Da politiet kom frem, fik betjentene mistanke til, at manden var påvirket, og han blev sigtet for sprit- og narkokørsel. En blodprøve skal nu vise, om manden var påvirket af stoffer eller alkohol under kørslen. 

Natten til fredag kl. 02.23 skete der et færdselsuheld i en rundkørsel på Kongevejen/Carl Nielsens Vej i Aarhus C. En 45-årig mand mistede kontrollen over sin bil og kørte ind i et træ. Da en alkometertest indikerede, at han havde en promille over det tilladte, blev han sigtet for spritkørsel, inden han blev kørt til tjek på skadestuen. Han var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt syv indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Volden i Aarhus C begået torsdag d. 26/1 kl. 08.45
På Storegade i Grenaa begået torsdag d. 26/1 kl. 13.01
På Rådhusgade i Odder begået mellem søndag d. 22/1 kl. 20.15 og torsdag d. 26/1 kl. 13.05
På Teglværksvej i Ulstrup begået mellem onsdag d. 25/1 kl. 23.00 og torsdag d. 26/1 kl. 13.30
På Vestergade i Grenaa begået torsdag d. 26/1 kl. 11.15
På Vestergade i Grenaa begået torsdag d. 26/1 kl. 11.15
På Århusvej i Grenaa begået torsdag d. 26/1 kl. 14.30

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi