Nye cykelskilte viser vej til nationale og regionale cykelruter

Profilbillede

Nu har cyklister mulighed for at få et overblik over nærliggende og fjerne cykeldestinationer. Randers Kommune har nemlig sat cykelskilte op ved Randers Station og ved Randers Regnskov.

Ved Randers Regnskov viser skiltene vej til forskellige ruter. Eksempelvis cykelrute 29 til Langå og rute 30 til Silkeborg. Her kan cyklister fra Laurbjerg rulle afsted på en nedlagt banestrækning:

"Skiltene skal gøre cyklister opmærksomme på, at der er masser af muligheder for hurtigt at komme ud på små veje og stier til fine naturoplevelser," siger Birgit Berggrein, projektleder for Randers Cykelby.

De nye skilte viser blandt andet vej til den nationale cykelrute 2 fra Hanstholm til København. Ruten blev i 2020 omlagt, så den går igennem Randers Kommune på en ny måde via Aarhus. Tidligere gik ruten via Ebeltoft. Samtidig blev ruten omlagt til at følge Gudenåstien mellem Randers og Fladbro:

"Hvis man vil give sig i kast med de lidt længere ture, er det muligt at følge rute 2 helt til København, hvor man cykler til Aarhus og tager med færge til Sjælland. Man kan også cykle en kortere strækning af ruten gennem Randers. Jeg håber, de nye skilte vil lokke flere op på cyklerne på de korte og lidt længere distancer," siger Birgit Berggrein.

Se flere cykelruter på Randers Cykelbys hjemmeside.

Kilde: Redaktionen