Ny teltoverdækning skal skabe gode rammer for aktiviteter på Kirketorvet

Den nye teltoverdækning afløser de hvide pavilloner, som tidligere er blevet brugt i forbindelse med arrangementer på Kirketorvet. Randers Festuge 2023. (Foto: Jakob Lerche)
dato

Det nyrenoverede Kirketorv ved Skt. Mortens Kirke i Randers kan fremover blive centrum for endnu flere aktiviteter og fællesskaber. I et samarbejde mellem Randers Kommune og Randers Festuge får torvet nu en specialdesignet teltoverdækning, som sikrer optimale rammer for arrangementer året rundt.

"Vi er glade for løsningen, der både respekterer de historiske omgivelser og samtidig gør det muligt at udnytte torvet til fulde. Teltoverdækningen vil skabe en fleksibel og attraktiv ramme for byens mange aktiviteter. Samtidig sikrer vi, at både små og store arrangementer kan afholdes uanset vejret, hvilket er med til at styrke aktivitetsniveauet i midtbyen." fortæller formand for erhvervs – og planudvalget, Claus Berggren.

Arrangementer i alt slags vejr
Det nye telt, som består af tre fleksible dele, kan opstilles og nedtages efter behov, og erstatter de mindre pavilloner, der hidtil er blevet brugt ved arrangementer som Randers Festuge. Teltet skal kunne anvendes af registrerede foreninger, kommunale foreninger, kulturinstitutioner samt Skt. Mortens Kirke og vil give mulighed for at skabe arrangementer og events, der kan gennemføres under forskellige vejrforhold.

”Jeg ser frem til at området bliver aktiveret i endnu højere grad end i dag og håber, at rigtig mange lokale aktører kan se en idé i at benytte torvet til både små og store events i fremtiden.” siger Claus Berggren.

Teltoverdækningen er et vigtigt element i den strategiske midtbyindsats, som gennem de seneste år har betydet nye byrum, nyt inventar, flere træer og flere arrangementer i midtbyen. Der er også i 2024 og 2025 afsat midler til at forbedre de fysiske rammer for ophold og arrangementer samt skabe aktiviteter, så der er noget at komme efter i byen. Projektet er finansieret med midler til den strategiske midtbyindsats samt fra Randers Event.

Det forventes, at teltet kan tages i brug i forbindelse med dette års Randers Festuge, som finder sted i august.

https://www.randers.dk/nyheder/ny-teltoverdaekning-skal-skabe-gode-rammer-for-aktiviteter-paa-kirketorvet/
Kilde: Randers Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.